אחת הבקשות המרכזיות, המעניקה מענה לקבלת ויזה בישראל במקרים בעלי נסיבות ייחודיות, היא בקשת ויזה הומניטרית, הבקשה למתן אשרה מטעמים הומניטריים ייחודיים, אותה מגישים ישירות לשר הפנים.

הנושא של ויזות מיוחדות, המכונות גם "ויזות הומנטריות", הוא מהמורכבים בתחום העסקת העובדים הזרים בכלל והסיעוד בפרט. משרדינו מתמחה בהגשת בקשה הומניטרית , ויש לנו ניסיון רב במקרים שונים ומגוונים בהם לקוחותינו זכו לקבל אשרת שהייה מטעמים הומניטריים ייחודיים.

על פי הנוהל המקובל בישראל כיום, בין השאר על פי חוק הביטוח הסיעודי וחוק העובדים הזרים, התקופה המקסימלית בה עובד זר יכול לשהות בישראל עומדת על כארבע שנים (51 חודשים). מנקודה זו אין באפשרותם להמשיך את ההעסקה או להיות משוייכים למעסיק חדש, אלא עליהם לעזוב את גבולות ישראל – אלא אם הם, או משרד עורכי דין המייצג אותם, מגישים בקשה לקבלת ויזה הומניטרית לעובד זר.

מתי ניתן לקבל ויזה הומניטרית?

בין המצבים בהם תיתכן קבלת ויזה הומניטרית בסיעוד ניתן למנות מקרים של ילדי עובדים זרים, כאלו שנולדו וגדלו בישראל ומכירים רק את מדינת ישראל כמולדתם, עובדים זרים אשר התפתחה תלות בינם לבין מעסיקיהם הקשישים או הסיעודיים, זרים אשר שוהים בארץ וזקוקים בטיפול רפואי אשר אינם יכולים לקבל בארץ מוצאם, וכן נסיבות אחרות אשר מצדיקות קבלת אשרה לשהייה בישראל ושמשרד הפנים אינו הסדיר נוהל נפרד לגביהן.

את הנסיבות המיוחדות יש לפרט במכתב מנומק היטב המועבר לרשויות. המטרה ברוב המקרים היא להוכיח עד כמה המטפל הוא חיוני עבור המעסיק שלו, כך שהפסקת ההעסקה עלולה להיות כרוכה בפגיעה אפשרית באותו אדם. לצד המסמכים הרשמיים, על חוות הדעת לכלול את המלצותיהם של בעלי מקצוע רלוונטיים (רופאים, עובדים סוציאליים וכדומה), אשר התרשמו בצורה ישירה מיכולת התפקוד ומקשיי המטופל טרם הגשת הבקשה ומצהירים על כך שהם נטולי אינטרס אישי בהגשת הבקשה.

אל תעשו את זה לבד

בשל ייחודיותו, הליך הגשת הבקשה לקבלת ויזה הומניטרית הינו הליך מורכב ומאתגר, אשר עשוי לקחת שנים רבות. על כן הוא דורש אורך רוח מצד המבקשים, ובעיקר מסביר מדוע חשוב להתחיל את התהליך בליווי המלא של משרד עורכי דין הבקיא בתחום. סיוע משפטי מקיף עשוי לפשט ולקצר את התהליך, תוך הגדלה משמעותית של הסיכויים לכך שהבקשה לקבלת הוויזה ההומניטרית תאושר בסופו של יום.

משרד עורכי דין מנוסה יכיר בוודאי את חוקי המשחק העיקריים בתחום. כך למשל במהלך הגשת הבקשה, המבקש לרוב זוכה להגנה; זכויותיו אינן נפגעות ואפשרויותיו לקבל מעמד בישראל ממוצות עד תום. נסיבות הגשת הבקשה משתנות מהותית ממקרה למקרה, ועל כן משרדינו מקדיש את מירב המאמצים לבחינת כל מקרה לגופו, הענקת יחס אישי, וניהול כל תיק בהתאם לנסיבות הפרטניות של כל לקוח.

ניסיון משרדנו בהגשת בקשה זו מעניק לנו יתרון רב; בעבר זכינו להצלחה במקרים רבים של בקשת מעמד בגין סיבות הומניטריות בין אם בבקשות שהוגשו בפני הוועדה הבין- משרדית במשרד הפנים, הוועדה המייעצת בענייני עובדים זרים, בית הדין למשמורת, בית הדין לעררים, בתי המשפט המנהליים ואף בית המשפט העליון.

ראה גם: וועדה הומניטרית